Kayap, Testimoni, Vivix

Rawat Kayap Di Bahu Sehingga Sembuh

Kayap di bahagian bahu, leher antara kes kayap yang sering saya dapat. Dan warga tua adalah golongan yang berisiko mendapat penyakit kayap. Kebanyakan mereka yang menghubungi saya bertanyakan set kayap adalah mereka yang dah mencuba rawatan lain tetapi masih belum sembuh. Seperti Encik ini yang bertanyakan untuk ayahnya. “Assalam… Puan tinie… Saya nk tnya set suplemen kayap… adakah ia bentuk…

Read More

Pengedar Shaklee Kawasan, Pengedar Shaklee Selayang, Pengedar Shaklee Tanjung Malim, Vivix

Pengedar Vivix Shaklee Yang Aktif & Komited

Anda mencari pengedar Vivix Shaklee yang aktif dan komited? Ye saya di sini sedia membantu anda! Hubungi Saya : H/P : 012-2812952 (Klik untuk terus ke inbox whatsapp) ID : 927505 Facebook : Tinie Badri Blog: https://tiniebadri.com Email : hartini.badri@gmail.com Nak tanya vivix terus?klik 👇 -VIVIX- Siapa Saya? Hai, saya Puan Hartini Binti Badri atau lebih dikenali sebagai Tinie Badri. Dan…

Read More

Set Kesihatan, Tenaga, Testimoni, Vivix

Gatal-gatal Hidung Resdung Tiada, Badan Lebih Cergas Bertenaga

Pada mereka yang mengalami gatal gatal hidung akibat resdung mesti rimas kan. Membuatkan diri terhalang untuk menikmati makanan tertentu. Banyak makanan nak kena pantang tambah-tambah makanan yang ada belacan atau seafood. Bekerja dan berulang alik ke tempat kerja yang jauh setiap hari buat badan letih dan penat. Boleh stress jugak dibuatnya. Alhamdulillah dua masalah ni dapat diatasi oleh suami puan…

Read More

Ibu Berpantang, Info Kesihatan, Tips

7 Tips Atasi Sembelit Semasa Berpantang, Elak Ibu Meraung Dalam Tandas

Sembelit semasa berpantang adalah masalah yang sering kita dengar bagi ibu ibu yang baru melahirkan. Samada ibu bersalin secara normal ataupun bersalin secara pembedahan iaitu ceasarean. Nampak macam masalah biasa tetapi sembelit semasa berpantang sangat merunsingkan dan jika tidak dibendung boleh melarat sehingga menjadi buasir. Saya sendiri sebelum ni mengalami masalah sembelit semasa berpantang semasa berpantang melahirkan anak yang pertama.…

Read More

Info Kesihatan

Produk Shaklee Halal Ke?

Mencari yang halal itu fardhu iaitu wajib ke atas umat Islam. Jadi pada mereka yang bertanya Shaklee halal ke? Maka jawapannya adalah HALAL. Ini adalah sijil halal bagi produk Shaklee untuk tahun 2018. Setiap tahun Shaklee akan perbaharui sijil halal ini dan jika ada produk baru yang masuk Shaklee akan listkan di dalam sijil halal terkini. Sijil halal ini dikeluarkan…

Read More

Info Kesihatan, Testimoni, Tips, Vivix

Pengalaman Bersalin Ceaser Kali Ketiga, Beza SANGAT!!

Alhamdulillah saya dah selamat melahirkan anak ketiga pada 1/10/2018 baru-baru ni. Hari ni saya nak kongsikan pengalaman bersalin ceaser kali ketiga yang mana walaupun sama bersalin secara pembedahan seperti anak2 sebelum ni tapi tetap ada perbezaannya. Kata orang setiap anak ada cabarannya masing-masing kan. Mungkin juga kerana jarak anak kedua dan ketiga ini 7tahun jadi ada prosedur yang dah lain…

Read More

Set Kesihatan, Testimoni, Vivix

Cara Sembuhkan Luka Kencing Manis Elak Kaki Dipotong!

Antara kesan yang terpaksa dihadapi oleh pesakit kencing manis ialah luka lambat sembuh. Bagi pesakit kencing manis mesti nak tau cara sembuhkan luka kencing manis untuk elak dari kaki dipotong. Ye satu yang menakutkan bila dengar kaki terpaksa dipotong bila luka melarat. Sebab tu tak kira luka kecil ataupun besar jangan dibiarkan, kena dapatkan rawatan awal. Pesakit kencing manis juga…

Read More

Kesuburan, Testimoni

Kesuburan Lelaki: Disangkakan Sperma Berjuta, Sperma Sihat Tetapi Ujian Kesuburan Ini Mengejutkan Si Suami.

Setiap pasangan yang berkahwin pastinya mengimpikan cahayamata penyeri rumahtangga. Bila bercerita tentang ikhtiar hamil, bukanlah isu tentang kesuburan wanita sahaja tetapi juga bagaimana MENINGKATKAN KESUBURAN LELAKI. Baru-baru ni kita baca tentang posting personaliti popular Dr Say Shazril tentang dia sendiri terkejut dengan ujian kesuburan lelaki yang dijalaninya. Apa yang ingin saya kongsikan di post ini adalah kisah benar bukan tentang…

Read More

Set Kesihatan, Testimoni

Anxiety Disorder – Pengalaman Bagaimana Lelaki Ini Mengatasinya

Akhir-akhir ini terdapat banyak berita yang kita dengar tentang masalah kemurungan, kebimbangan yang melampau dan seterusnya tekanan perasaan yang membawa kepada masalah mental. Anxiety Disorder adalah salah satu contoh kemurungan yang banyak terjadi. Apakah anxiety disorder, apakah tanda-tandanya ada saya kupaskan di sini. Klik link di bawah Penyakit Anxiety Disorder; Ketahui Tanda & Cara Mengatasinya Di sini saya ingin kongsikan…

Read More

Ibu Berpantang, Set Kesihatan, Testimoni

Hilangkan Parut Luka Czer (Pembedahan Caesarean) -KELOID-

Bagi ibu yang melahirkan secara pembedahan iaitu caesarean salah satu yang menjadi keutamaan ibu ialah memastikan luka czer cepat baik dan parut tidak terlalu ketara. Jika ibu mengalami rasa gatal, pedih pada parut luka czer ia adalah salah satu tanda parut luka secara pembedahan ibu itu mengalami KELOID. Pernah dengar tentang Keloid tak? APAKAH ITU KELOID? KELOID ni ialah benjolan…

Read More