Uncategorized

Plantar Fascitis – Sakit Tumit Sembuh, Painkiller Bukan Lagi Peneman Setia

Bangun pagi pijak lantai tumit rasa sakit sangat menyucuk nyucuk rasanya. Apakah sebenarnya sakit tumit atau Plantar Fascitis? Kita ikuti penjelasan Dr Zubaidi ini APAKAH PLANTAR FASCITIS? BAGAIMANA SAKIT TUMIT PLANTAR FASCITIS WANITA INI SEMBUH? SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3 TESTIMONI 47: NADIA EZDANIE NORAZMAN [DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE] . Nama saya Nadia Ezdanie Norazman,…

Read More

Set Kesihatan, Testimoni, Vivix

Slip Disc Minor, Tanpa Pembedahan Kini Boleh Bersukan Kembali

‘Slipped disc’ atau cakera tergelincir dikenali juga sebagai ‘herniated dics’ adalah keadaan yang mana cakera yang terletak di antara tulang belakang kita telah terkeluar dari tempat asalnya. Ini menyebabkan tak selesa dan sakit dan jika keadaan menjadi teruk memerlukan pembedahan. Ini kisah bagaimana Slic Disc Minor sembuh tanpa pembedahan. Dayang seorang yang aktif. Sebagai seorang guru, punya ketinggian 143 dan…

Read More

Info Kesihatan

Penyakit Tibi Rawat Sebelum Terlambat

Tibi atau penyakit batuk kering adalah sejenis penyakit berjangkit yang boleh membawa maut jika tidak diubati. Penyakit ini disebabkan oleh sejenis kuman yang dikenali sebagai Mycobacterium Tuberculosis. Kuman tibi boleh menjangkiti mana-mana bahagian tubuh badan tetapi kebiasaannya menjangkiti bahagian paru-paru. Bagaimanakah Cara Tibi Merebak? Kuman tibi merebak melalui udara. Pesakit tibi yang mengidap penyakit ini akan mengeluarkan berjuta-juta kuman tibi…

Read More

Testimoni, Vivix

Rahsia Kekal Cergas Di Usia Emas

Kesihatan yang baik di usia emas adalah anugerah yang tidak ternilai. Kata orang biasanya dah tua-tua ni macam-macam lah penyakit yang singgah. Tambahan pulak kalau jenis yang tidak menjaga makan dan tak jaga lifestyle. Apakah rahsia untuk kekal cergas di usia emas? Mari kita ikuti kisah Puan Afizah yang dah nak masuk 60tahun pun, usia tubuh badan ialah 51tahun. Bila…

Read More

Testimoni, Vivix

Hilangkan Sakit Lutut Dengan Berkesan

Hati mana yang tidak risau bila lihat orang tersayang ibu kita sakit lutut sehingga tak dapat solat seperti biasa. Pergerakan ibu menjadi terbatas dek kerana sakit lutut. Itu mendorong Anie untuk bantu meningkatkan kesihatan ibunya. Jom kita baca apa ikhtiar Anie SAKIT LUTUT SEMBUH Asalnya dulu pertama kali anie beli VIVIX adalah untuk makan sendiri. Tapi lepas tengok mak tak…

Read More

Testimoni, Vivix

Bebas Kanser Serviks, Syukur Alhamdulillah

Kanser serviks atau pangkal rahim ialah kanser ketiga yang paling banyak dihidapi dalam kalangan wanita Malaysia. Berdasarkan International Agency for Research on Cancer (GLOBOCAN), dalam setiap  empat minit, seorang wanita akan mati akibat kanser serviks di rantau Asia Pasifik termasuk Malaysia. Bagaimanapun wanita harus alert dan harus memahami dengan jelas bahawa jika kanser ini dikesan di peringkat awal, peluang untuk…

Read More

Testimoni, Youth Skincare

Testimoni Youth Skincare Shaklee – Memberi Harapan Kepada Masalah Kulit Anda

Pada mereka di luar sana yang sedang mencari skincare yang selamat, bebas bahan kimia, berkesan untuk perubahan kulit muka yang lebih baik. Apa yang best sangat Youth skincare ni? Jika anda seorang yang mementingkan kualiti, Youth ni untuk anda. Ini kerana Shaklee telah menjalankan Ujian Klinikal selama 8 tahun ke atas produk ni. Hasilnya 100% wanita telah dibuktikan memiliki kulit…

Read More

Pengedar Shaklee Kawasan, Vivix

Pengedar Vivix Shaklee Tanjung Malim Perak

Assalamualaikum, pada mereka yang mencari Pengedar Vivix Shaklee Tanjung Malim, saya di sini. Saya Tinie Badri, Pengedar Vivix Shaklee sejak tahun 2013. Saya sendiri adalah pengguna Vivix Shaklee. Jadi jika anda ingin mendapat Vivix Shaklee di kawasan Tanjung Malim dan sekitarnya, pada harga yang menarik dan khidmat nasihat penggunaan produk yang betul beserta tips tips pemakanan sesuai dengan masalah kesihatan…

Read More

Set Kesihatan, Testimoni, Uncategorized, Vivix

Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah Dari 16 mmol/L ke 5.8 mmol/L, Syukur Mak Mertua Makin Sihat

Bagaimana menurunkan bacaan gula dalam darah?? Bacaan gula dalam darah turun adalah impian semua penghidap diabetes. Bacaan normal gula dalam darah untuk penghidap kencing manis ketika puasa atau tidak makan mengikut garis panduan di Malaysia ialah antara 4.4 hingga 7.0 mmol/L manakala jika bacaan diambil secara rawak secara normalnya ialah 4.4-8.5 mmol/L. Bila mengetahui orang tersayang tiba-tiba menghidap diabetes pastilah…

Read More

Pengedar Shaklee Kawasan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur

Anda mencari Pengedar Shaklee KL dan Pengedar Vivix Shaklee untuk Warga Kuala Lumpur dan area sekitar KL. Nak Beli Shaklee COD KL atau VIVIX COD KL, Anda boleh hubungi Pengedar Shaklee KL seperti di bawah ini. Team kami komited untuk membantu anda. Pengedar Shaklee Ampang Pengedar Vivix Ampang Pengedar Shaklee COD : Ampang Point, LRT Ampang, Ampang Jaya, Bandar Baru…

Read More