Set Kesihatan, Testimoni, Uncategorized, Vivix

Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah Dari 16 mmol/L ke 5.8 mmol/L, Syukur Mak Mertua Makin Sihat

Bagaimana menurunkan bacaan gula dalam darah?? Bacaan gula dalam darah turun adalah impian semua penghidap diabetes. Bacaan normal gula dalam darah untuk penghidap kencing manis ketika puasa atau tidak makan mengikut garis panduan di Malaysia ialah antara 4.4 hingga 7.0 mmol/L manakala jika bacaan diambil secara rawak secara normalnya ialah 4.4-8.5 mmol/L.

Bila mengetahui orang tersayang tiba-tiba menghidap diabetes pastilah sesuatu yang merisaukan. Itulah yang dikongsikan oleh Puan ini. Jom ikuti kisah ibu mertua Puan ini menurunkan bacaan gula dalam darah.

Kisahnya mak ke klinik untuk check benda lain tapi dah alang-alang ke klinik mak mintak doktor check bacaan gula dalam darah.

Bila doktor bagitau bacaan berapa, mak terkejut. Anak-anak pun mula risau. Masa tu bacaan gula dalam darah 16 mmol/L. tinggi tu.

doktor bagi ubat. mak tak berapa suka makan ubat sebab takmau bergantung pada ubat selamanya. tapi kami pujuk mak untuk permulaan ni makan jugak ubat.

Dalam masa yang sama, suami dan saya tekad bagi suplemen Vivix pada mak. Pujuk mak minum setiap hari. Selain vivix kami bagi mak minum ESP jugak. Pagi-pagi mak minum ESP campur dengan oat.

selain tu, dari segi pemakanan pun mak kawal jugak. Gula putih mak tak ambik dah.

Setiap kali jumpa doktor, bacaan gula mak ada penurunan.

dan lepas 3 bulan konsisten amalkan VIVIX dan ESP dan tukar pada pemakanan yang lebih sihat, bacaan gula dalam darah mak dah turun ke paras normal iaitu dari 16 mmol/L ke 5.8 mmol/L.

Alhamdulillah, mak dah mampu tersenyum. kami pun happy.

Syukur Alhamdulillah berjaya menurunkan bacaan gula dalam darah.

Jika tuan/puan juga mempunyai masalah yang sama boleh cuba ikhtiar dengan Vivix dan ESP.

INFO VIVIX KLIK DI SINI

INFO ESP(ENERGIZING SOY PROTEIN)

Setiap pembelian dengan saya, layak menerima

Konsultasi Percuma Secara Berterusan

•Follow up selepas penggunaan

•Jadual pengambilan vitamin yang berkesan

•Tips Kesihatan Exclusive

Bagaimana Nak Mendapatkan

SET SUPLEMEN MEMBANTU MENURUNKAN BACAAN GULA DALAM DARAH

Anda ada 2 pilihan

Cara (1): Beli  secara online di laman eSell, pembayaran menggunakan Debit Kad atau Kredit Kad (klik sini).

Set ini akan dihantar terus ke alamat anda oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Atau

Cara (2): Hubungi kami di 012-2812952 (klik dari smartphone anda), untuk kami bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut.

Secara Jujurnya, kami lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

Jadual makan terbaik akan diberikan eksklusif buat customer tiniebadri.com

Jaga kesihatan.

Salam sayang,

Tinie Badri

ID : 927505

(Coordinator)

Pengguna tegar produk Shaklee sejak 2013.

Founder team SHAKLEE GREAT WARRIOR

Aktif sebagai Pengedar Shaklee di Malaysia sejak 2013 hingga sekarang.

Berpusat di Tg Malim, Manjung Perak dan Selayang.

SMS/Whatsapp/Call : 012-2812952


POSTAGE SELURUH MALAYSIA INDONESIA SINGAPORE BRUNEI

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *