Ibu Berpantang, Set Kesihatan, Testimoni

Hilangkan Parut Luka Czer (Pembedahan Caesarean) -KELOID-

Bagi ibu yang melahirkan secara pembedahan iaitu caesarean salah satu yang menjadi keutamaan ibu ialah memastikan luka czer cepat baik dan parut tidak terlalu ketara. Jika ibu mengalami rasa gatal, pedih pada parut luka czer ia adalah salah satu tanda parut luka secara pembedahan ibu itu mengalami KELOID. Pernah dengar tentang Keloid tak?

Parut luka czer keloid

APAKAH ITU KELOID?

KELOID ni ialah benjolan isi lebih yang terbentuk di bahagian parut luka, biasanya berwarna lebih gelap dari kulit asal dan berkilat. KELOID boleh menyebabkan rasa gatal dan pedih apabila dipegang dan juga sewaktu badan berpeluh. Rasa gatal dan tidak selesa akan lebih ketara jika KELOID ini di bahagian tubuh yang berlipat seperti perut.

PARUT HIDUP (KELOID) CEASER HILANG SECARA SEMULAJADI SEJAK AMALKAN SET KULIT SHAKLEE’

Keloid?

Siapa pernah alami? Saya pernah mengalami keloid kronik di bahagian ceaser selepas lahir anak pertama.

Masalah keloid tidak semua orang akan alami jika mengalami luka sehingga menyebabkan parut atau keloid yang boleh meninggal parut yg semakin besar dari hari ke hari. Antara punca berlakunya keloid ini adalah disebabkan oleh faktor pemakanan, hormon dan genetik seseorang itu.

Saya pernah alami keloid yang hodoh & menyeksakan. Ia bukan sekadar keloid biasa, ia merupakan parut yang hidup di bahagian ceaser selepas lahirkan anak pertama saya. Semasa anak pertama saya masih tidak kenal Shaklee ini, memang saya tak terfikir supplement boleh bantu mencegah keloid daripada terus membesar.

Masalah keloid ini terjadi apabila sel yang bertanggungjawab untuk menyembuh luka mengalami proses penyembuhan yang tidak teratur, turut membesarkan dan menggandakan sel untuk mengisi ruang antara luka sehingga menjadi lebih besar daripada parut itu sendiri.

Untuk lebih mudah difahami, keloid terjadi kerana sel badan tidak mengesan yang luka itu telah sembuh, jadi ia terus membaiki kawasan luka tersebut sehingga menyebabkan parut menjadi semakin besar (keloid).

Selepas ceaser anak pertama keloid membesar memang tak selesa sangat, ia rasa gatal bila berpeluh, gatalnya Allah je lah tau.. memang tak selesa & pedih bila bergesel dengan seluar, lagi-lagi seluar berzip.

Pernah jumpa dokter untuk rawat keloid ini. Dokter suggest ambil suntikan steriod bagi mengecutkan keloid, seramnya bila dokter cakap suntikan steriod tu kena cucuk di sekeliling keloid & perlu cucuk seminggu sekali.

Allahukabar seram, memang tak jadi lah saya nk buat. So saya biarkan saja keloid tu & redha dengan ketidakselesaan keloid itu.

Alhamdulillah saya lahir anak kedua dokter buang parut keloid yg besar tu. Ketika itu saya bimbang kalau keloid kembali lagi. Sejak lahir anak kedua saya ambil SET KULIT Shaklee antaranya ialah Vitamin C, B Complex, GLA Complex & ESP, syukur masalah keloid tiada lagi sehingga lah saya lahir anak ke-3, keloid tiada lagi tubuh di bahagian ceaser saya. Sekarang saya gembira sangat.

Saya sedar ketidakstabilan sel-sel hormon dalam badan kita boleh menyebabkan proses penyembuhan pada bahagian luka tidak sempurna. Dengan set kulit ini banyak membantu merawat masalah kulit saya yang lain seperti jerawat & kulit kering. Selain itu, set ini mampu mengempiskan keloid dan mencerahkan kulit lagi-lagi bahagian keloid.

Kesimpulannya jika anda mengalami keloid kronik seperti saya, jangan biarkan ketidakselesaan menganggu aktiviti harian anda. Setiap masalah ada penyelesaian, begitu juga dengan penyakit yang kita hidapi, antara kita saja mahu merawatnya dengan konsisten atau biarkan sahaja.

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)

TESTIMONI 5: ZAINORA YAHAYA

Pada ibu-ibu yang mengalami Keloid parut hidup selepas czer ni, boleh la ambil

Set Hilangkan Parut Czer

1. Vitamin C 180biji sebotol

2. B-Complex 120biji sebotol

3. Gla Complex 60biji sebotol

4. Energizing Soy Protein 1tong 850gm

dengan Klik Butang Di bawah

Set ini akan dihantar terus ke alamat anda oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

atau

hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Jadual makan terbaik akan diberikan eksklusif buat customer tiniebadri.com.

Hubungi:

Tinie Badri

ID : 927505

(Coordinator)

Pengguna tegar produk Shaklee sejak 2013.

Founder team SHAKLEE GREAT WARRIOR

Aktif sebagai Pengedar Shaklee di Malaysia sejak 2013 hingga sekarang.

Shaklee COD Tg Malim, Manjung Perak dan Selayang.

SMS/Whatsapp/Call : 012-2812952


POSTAGE SELURUH MALAYSIA INDONESIA SINGAPORE BRUNEI

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *