Kesuburan, Testimoni

Kesuburan Lelaki: Disangkakan Sperma Berjuta, Sperma Sihat Tetapi Ujian Kesuburan Ini Mengejutkan Si Suami.

Setiap pasangan yang berkahwin pastinya mengimpikan cahayamata penyeri rumahtangga. Bila bercerita tentang ikhtiar hamil, bukanlah isu tentang kesuburan wanita sahaja tetapi juga bagaimana MENINGKATKAN KESUBURAN LELAKI.

Baru-baru ni kita baca tentang posting personaliti popular Dr Say Shazril tentang dia sendiri terkejut dengan ujian kesuburan lelaki yang dijalaninya.

Apa yang ingin saya kongsikan di post ini adalah kisah benar bukan tentang Dr sado ini. Cuma kebetulan kisahnya lebih kurang sama.

Saya tertarik dengan kenyataan yang dibuat doktor ini, betul masyarakat terlalu biasa “menghukum” isteri bila lambat dapat cahayamata. Bebanan lebih pada isteri. Sedangkan hal ketidaksuburan adalah 50-50 kepada perempuan dan lelaki.

Jadi, Dalam hal kesuburan ikhtiar untuk hamil, tak boleh nak salahkan isteri je. Betul tak. Dan bukan isteri je kena ikhtiar. USAHA SAMA-SAMA.

Buang ego. Buang rasa takut. Buang rasa “bukan salah aku”. Pergi cek up sama-sama. IKHTIAR SAMA-SAMA.

Pergi cek up bukan untuk cari SALAH SIAPA??

Tapi untuk cari APA IKHTIAR YANG BOLEH DIBUAT depends result hasil cek up.

Bagi isteri selain scan kot ada cyst or masalah lain boleh buat ujian hcg. Kadang masalah telur ovum tak banyak. Kadang telur ada tapi tak matang.

Bagi suami, ada air mani belum tentu sperma tu banyak dan tak cacat.

Ada sperma belum tentu pergerakan sperma tu aktif pergerakannya laju menuju ke ovum.

Tu penting buat pemeriksaan details. Ujian Kesuburan Lelaki boleh dibuat untuk lihat tahap kesuburan yang sebenar.

Faktor yang menentukan KESUBURAN LELAKI adalah

– Jumlah SPERMA BANYAK ( Sperm Count)

– SPERMA BERGERAK AKTIF ke hadapan dengan baik ( Sperm Motility).

– BENTUK SPERMA YANG NORMAL secara fizikal. (Morphology)

Jadi penting untuk pergi buat cek up!

Saya tumpang gembira bila dengar result seorang kawan ni, pergi buat cek up kesuburan dengan suami.

Jom tengok testimoni KESUBURAN LELAKI MENINGKAT DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE INI

Kisahnya bermula bila mereka telah mendirikan rumahtangga dan masih belum dikurniakan cahayamata. Syukur pujukan isteri mengajak suami bersama-sama menjalankan ujian mendapat perhatian suami. Result isteri ok. Tapi tidak pada suami.

Test yang pertama Sperm Count dua angka je. Ye kalau tengok result di dalam paparan ni, Jumlah spermanya terlalu sedikit 35 sahaja. Sedangkan normal range adalah 40,000 -16,000.

Si suami sangat terkejut, tak sangka keputusannya begitu. Jika tak buat ujian memang disangkakan spermanya normal tiada bermasalah. Dengan jumlah sperma yang terlalu sedikit, Doktor pun bising.

Jangan terkejut memang ada kes, ujian ke atas air mani menunjukkan tiada sperma langsung pun ada. Ada banyak faktor yang menyebabkan keadaan ini antaranya pemakanan, gaya hidup yang tidak sihat atau faktor persekitaran.

Pasangan ini tidak berputus asa. Doktor beri peluang untuk buat ujian kedua dalam tempoh 4bulan lagi. Maka mereka amalkan gaya hidup sihat, ambil suplemen bagi meningkatkan kesihatan dan kesuburan. Dan keputusannya:

Lepas 4 bulan JUMLAH SPERMA meningkat dari dua angka ke 5angka. Wowww

Itu dari segi jumlah sperma. Dari segi keaktifan pergerakan sperma pulak.

Test yang pertama Sperm Motility 35%. Test yang kedua jadi 85% .

Haa kat poster ni lebih jelas PERBANDINGAN SEBELUM DAN SELEPAS MENGAMALKAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Allahuakbar. Alhamdulillah pengambilan SET KESUBURAN SHAKLEE membantu pasangan ini. Salah satu di dalam set ini adalah CoqTrol Plus Yang mana pengambilannya memang terbukti membantu meningkatkan kualiti sperma dan sekaligus meningkatkan kesuburan dan peluang untuk hamil.

Saya memuji tindakan suami isteri ini. Saling support. Bagus sangat bila suami isteri sama2 ikhtiar untuk hamil. Bukan satu pihak je dan bukanlah saling menyalahkan. Dan yang penting JANGAN PUTUS ASA.

Pada mereka yang mengalami masalah yang sama dan ingin berikhtiar, semoga cerita ini memberi inspirasi kepada anda. Jangan berhenti untuk berusaha bersama-sama pasangan anda.

Lagi tentang MENINGKATKAN KESUBURAN LELAKI

Hubungi saya untuk ketahui lebih details atau boleh juga klik untuk terus order.

dengan Klik Butang Di bawah

Set ini akan dihantar terus ke alamat anda oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

atau

hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Jadual makan terbaik akan diberikan eksklusif buat customer tiniebadri.com.

Hubungi:

Tinie Badri

ID : 927505

(Coordinator)

Pengguna tegar produk Shaklee sejak 2013.

Founder team SHAKLEE GREAT WARRIOR

Aktif sebagai Pengedar Shaklee di Malaysia sejak 2013 hingga sekarang.

Shaklee COD Tg Malim, Manjung Perak dan Selayang.

SMS/Whatsapp/Call : 012-2812952


POSTAGE SELURUH MALAYSIA INDONESIA SINGAPORE BRUNEI

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *