Ibu Berpantang, Info Kesihatan, Tips

7 Tips Atasi Sembelit Semasa Berpantang, Elak Ibu Meraung Dalam Tandas

Sembelit semasa berpantang adalah masalah yang sering kita dengar bagi ibu ibu yang baru melahirkan. Samada ibu bersalin secara normal ataupun bersalin secara pembedahan iaitu ceasarean. Nampak macam masalah biasa tetapi sembelit semasa berpantang sangat merunsingkan dan jika tidak dibendung boleh melarat sehingga menjadi buasir. Saya sendiri sebelum ni mengalami masalah sembelit semasa berpantang semasa berpantang melahirkan anak yang pertama.…

Read More

Info Kesihatan, Testimoni, Tips, Vivix

Pengalaman Bersalin Ceaser Kali Ketiga, Beza SANGAT!!

Alhamdulillah saya dah selamat melahirkan anak ketiga pada 1/10/2018 baru-baru ni. Hari ni saya nak kongsikan pengalaman bersalin ceaser kali ketiga yang mana walaupun sama bersalin secara pembedahan seperti anak2 sebelum ni tapi tetap ada perbezaannya. Kata orang setiap anak ada cabarannya masing-masing kan. Mungkin juga kerana jarak anak kedua dan ketiga ini 7tahun jadi ada prosedur yang dah lain…

Read More

Kesuburan, Set Kesihatan, Testimoni, Tips, Uncategorized

PCOS Boleh Hamil Dengan Ikhtiar Wanita Ini, Alhamdulillah

Satu kebimbangan pada wanita yang disahkan menghidap Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) adalah ADAKAH PENGHIDAP PCOS BOLEH HAMIL? Wanita yang mengalami Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) lazimnya mengalami kesukaran untuk hamil. Tetapi ada juga wanita yang mempunyai sindrom ini berupaya hamil secara semula jadi tanpa bantuan rawatan kesuburan. PCOS terjadi apabila keadaan kilang telur atau ovari seseorang wanita menjadi bengkak disebabkan benih…

Read More

Tips, Tips Bisnes

Tips Bisnes Online: Jadi Peniaga Online Yang Digemari Part 1

Tips Jadi Peniaga Online Yang Digemari Part 1: Makin hari makin ramai peniaga online sekarang. Berapa ramai yang jual barang yang sama tapi setiap orang ada rezki masing-masing. Jangan risau. Man jadda wa jadda. Macam mana nak jadi peniaga online yang digemari sampaikan prospek confirm closed deal dengan kita dan suka untuk repeat order dengan kita. Kaktinie akan kongsikan tips…

Read More

Tips

Syarikat Umrah Terbaik, Berdaftar Dan Harga Mampu Milik

Akhir-akhir ini ramai di media sosial yang berkongsi gambar menunaikan umrah,Allahuakbar ini mengingatkan saya kenangan umrah 3 tahun lepas. Bakal tetamu Allah semestinya akan mencari syarikat umrah terbaik, syarikat umrah yang berdaftar dan dengan harga mampu milik. Sama seperti apa yang kami lakukan dulu. Buat study dan perbandingan beberapa syarikat umrah. Syukur alhamdulillah kami sangat berpuas hati sehingga tak jemu…

Read More

Tips

Uji Kelajuan Internet Anda. Betul Ke Kelajuan Mengikut Pakej Yang Anda Langgan?

Selama anda menggunakan internet broadband pernah tak check atau test kelajuan internet anda. Tahu tak macam mana nak test kelajuan internet, kelajuan streamyx atau mana-mana broadband provider. Saya tahu yang kita boleh uji kelajuan tapi tak pernah test selama ni. Tak rasa penting pun. Asal dapat connect internet. Dapat google, update blog, uruskan kedai online, uruskan order customer saya dah…

Read More

Tips

TIPS MENGELAK STRESS (TEKANAN)

Stress atau tekanan dikatakan menjadi punca banyak penyakit. Tekanan tidak mengenal usia dan tahap status. Kadangkala terlalu tertekan dengan masalah menjadikan manusia hilang pertimbangan. Sehinggakan kita dengar berita-berita yang tidak tercapai dek akal seperti bunuh diri, bunuh ahli keluarga. Stress perlu dikawal. Ikuti tips mengelak stress ini jika anda merasa tertekan Lakukan Kegiatan Luar Seperti Bersukan Orang ramai selalu berkata…

Read More